Edistyminen 17.11.2010

Vaihdoin sivuston käyttämään pohjana WordPress-julkaisualustaa. Osoitteessa olleen kurssiin viittaavan kohdan /gko/ tilalle on tullut ohjelman nimi, /takti/. Uuden alustan ansiosta voin lähettää helposti blogiviestejä kehityksestä ja ideoista. Lisäksi ensimmäinen kokeiltava versio on nyt saatavilla!

Kuten sivustosta huomaa, piirsin ohjelmalle oman logon. Jotain viittaavan käden suuntaista lopullisen version logokin tulee olemaan. Ellei se sitten ole jopa tuo täysin sama.

Kuoppasin ajatuksen Objective-C-toteutuksesta Apple MacOSX:lle. Mikäli intoa ja aikaa löytyy kurssin jälkeen, toteutan työstä Qt:lla useammalla alustalla toimivan version. Alustoina siis mahdollisesti Windows, OSX, Linux sekä Nokian uudet kännykät. Applen iPhonella ohjelmaa tuskin tullaan näkemään.

Harjoitustyöhön toteutan vähintään välttämättömimmät toiminnot, jotka olenkin listannut etusivun aikatauluun. Hyviä ideoita saa kuitenkin mielellään esittää kommentoimalla artikkeleitani.

Esimerkkejä ehdotetuista ominaisuuksista:

  • Oppilaiden lajittelu istumajärjestyksen mukaisesti ja luokkatilan pohjapiirroksen käyttäminen istumajärjestyksen taustakuvana
  • Myöhässäoloajan automaattinen asettaminen
  • Erilliset plussat ja miinukset taululla tehdyille läksyille yms.
  • Oppilaskohtainen tekstinsyöttölaatikko tuntikohtaisille muistiinpanoille

Kokeiltava versio

Ohjelman peruskäyttöliittymästä on jo ladattavissa erittäin alkeellinen Windows Forms -versio. Oppilaita voi asettaa mukaan tunnille ja heille voi sen jälkeen antaa plus- ja miinuspisteitä painamalla vastaavia nappeja ruudulta tai kirjoittamalla uudet pistemäärät tekstikenttään. Hiiren toista nappia oppilaan päällä painamalla aukeaa kontekstivalikko, jossa on lisää oppilaskohtaisia asetuksia. Oppilaan kuvaketta voi vaihtaa joko tiedostonvalintadialogin avulla tai ”mäkkityyliin” raahaamalla uusi kuva tilalle vaikkapa Resurssienhallinnasta.

Kuvakaappaus Taktin tämänhetkisestä käyttöliittymästä

Tämänhetkinen käyttöliittymänäkymä. Kuvatiedoston voi tiedostonvalintadialogin lisäksi myös raahata oppilaan kuvakkeen päälle Resurssienhallinnasta tai muualta Windowsista.

Aihe(et): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *