Tuntinäkymän skaalaus

Huomasin, että Taktin tuntinäkymä ei skaalautunutkaan enää kuten aiemmin, sillä lisäsin vasenta palkkia ja itse luokkanäkymää varten erillisen splitContainer-elementin. Sen avulla vasemman ja oikean puolen kokoja voi säätää hiirellä raahaamalla. Nyt kuitenkin unohdin muuttaa kyseisen splitContainer-elementin kokoa ikkunan koon muuttuessa.

Oikeanpuoleisessa osiossa on sisällä flowLayoutPanel, johon aseteltuna oppilaselementit rivittyvät automaattisesti. Värjäsin testimielessä elementit eri väreillä ja yritin säätää kokojen muutokset niin, että ohjelma toimisi järkevästi. Harmikseni splitContainer venyttää myös osioiden välissä olevaa kahva-aluetta oikeammas, kun ikkunan koko suurenee. Ilmeisesti sen sijainti täytyisi ottaa talteen, kun ikkunan koonmuutos alkaa, ja vaihtaa koon muutoksen tapahtumisessa kahva takaisin samalle kohdalle. Lisäksi ikkunan maksimointi ei tunnu olevan sama asia kuin pelkkä koon muuttuminen. Osaapa olla vaikeaa.

Kuva tuntinäkymästä 28 oppilaalla ja suurikokoisella ikkunalla. Elementtien taustaväreinä vaaleahkot sininen ja keltainen.

Nyt koonmuutokset toimivat sentään jotenkuten siedettävästi.

Ai niin, lisäsin Taktille ohjelmakuvakkeen. Se on 300×300-kokoa oleva bittikartta, sillä en löytänyt tapaa lisätä PNG-kuvaa ikoniksi. Visual Studio tuntui kelpuuttavan Windows Forms -projektiin ainoastaan .ICO-päätteisiä tiedostoja. Kuvake näyttää Windows 7:n alapalkissa ihan siedettävältä, mutta ohjelman otsikkorivillä aivan kaamealta pieneksi skaalattuna. Noh, parempi se silti on kuin oletuskuvake .NET-sovellukselle.

Aihe(et): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *